Een soft fork om regels strenger te maken

Terwijl een hard fork de regels van een blockchain versoepelen, kunnen de regels ook strenger gemaakt worden. Dit wordt gedaan door middel van de soft fork. Dit is in feite een update van de blockchain waarbij wijzigingen worden gemaakt in het protocol. Dit kan voor gebruikers bij Bitvavo leiden tot onenigheid, doordat niet iedereen het met de wijzigingen eens zal zijn.

Een extra beveiliging door een aanpassing in het protocol

Een soft fork is als het ware het strenger maken van de regels in het protocol. Hierdoor kunnen veranderingen aan worden gebracht in de blockchain, zonder dat hier veel extra risico’s aan verbonden zitten voor de gebruikers van cryptocurrency. Het kan namelijk gezien worden als een extra beveiliging, waardoor de chain nog lastiger te doorbreken is voor externe partijen.

Weinig weerstand van gebruikers te horen

Het is afhankelijk van de wijziging of er sprake is van een hard of soft fork. Bij een hard fork kan de blokgrootte van de Bitcoin aangepast worden van 1MB naar 8MB, wat een enorme versoepeling is. Bij een soft fork wordt de grootte aangepast van 1MB naar 500KB. Het past nog altijd binnen de MB, maar de regel wordt hiermee wel strenger gemaakt. Vaak zijn gebruikers van cryptocurrency het wel eens met het strenger maken van de regels, terwijl er bij een hard fork veel weerstand kan ontstaan bij gebruikers van Bitvavo.

Geen afsplitsing van de blockchain

Het grote verschil tussen de twee is daarom ook dat er bij een soft fork geen sprake is van a犀利士
fsplitsing. Er zullen hierdoor geen andere varianten ontstaan op een bepaalde digitale valuta, wat wel gebeurd is bij een hard fork in de blockchain van de Bitcoin. Hieruit is namelijk de Bitcoin Cash ontstaan, waarbij er twee verschillende blockchains ontstonden voor een valuta.

Plaats een reactie