Wie is Satoshi Nakamoto?

Wie is Satoshi Nakamoto?

De naam van de oprichter van Bitcoin is bekend – Satoshi Nakamoto. Bitcoin is een digitale valuta, te verhandelen bij Bitvavo.tvavo. Tot op de dag van vandaag is de identiteit van Satoshi Nakamoto een mysterie. Het is onduidelijk of het een pseudoniem is voor één persoon, of een groep personen. Wat weten we wel over Satoshi Nakamoto?

Het is meest waarschijnlijk dat Nakamoto een persoon was die samenwerkte met een groep. Zijn meer dan 500 blog posts op bitcointalk zijn soms geschreven in de ik-vorm, en soms in de wij-vorm. Voor de gemakkelijkheid wordt er naar Nakamoto verwezen in de mannelijke vorm, alhoewel niet is aangetoond dat het een man is.

De identiteit van Nakamoto

De meest voor de handliggende identiteit is Dorian Nakamoto, een Japans-Amerikaanse systems engineer uit California. Zijn geboortenaam is zelfs Satoshi. Zelf heeft deze meneer Nakamoto altijd ontkend op enige manier bij Bitcoin betrokken te zijn.

Zijn buurman, Hal Finney, wordt ook aangemerkt als mogelijke persoon achter de naam Nakamoto. Hij was een pre-bitcoin pionier in de cryptografie. Andere mogelijke persoon is Nick Szabo, de man vooral bekend van bitgold – een voorloper van bitcoin. Ondanks dat ze alledrie ontkennen Satoshi te zijn, kennen ze elkaar goed. Wellicht zijn ze het allemaal wel?

het einde van Nakamoto

Eind 2010 stopte Nakamoto abrupt met werken. WikiLeaks gaf veel aandacht aan de mysterieuze Bitcoin oprichter en probeerde hem uit de anonimiteit te halen. Nakamoto had hier, volgens eigen zeggen, geen zin in. Hij schreef in zijn voorlaatste blogpost dat “Het zou leuk zijn geweest om deze aandacht in een andere context te krijgen. WikiLeaks heeft het nest van de horzel geschopt en de zwerm komt op ons af. “ Gelukkig bleef bitcoin bestaan, en is op heden de meest verhandelde currency bij Bitvavo.

Plaats een reactie